Saturday, June 27, 2009

Traffic jam di Arau..


Jam 12.30 tgahri td aku keluar mencari mkanan utk lunch. Aku pn masuk la UiTM skejap..sekadar utk mengmbil wang di ATM. Sebaik shaje melangkah masuk kolej..aku terkedu! BANYAK sungguh kereta shinggakn sesak UiTM ni seketika. Rupe2 nye dorang ni sume parents n student baru yg nk mndaftar esk...patutla. Tbe2 kenangan pertama kali smpi di bumi Arau ni bputar kembali d kotak fikiran aku.Mmg indah.. (alangkah bagus nye kalo masa dpt dputarkn ke saat itu.)..hahaha.

Berbalik kpd cte td..aku pn bjaye kluar dr UiTM. Ttp kt luar rupenye2 lg dhsht.Banyak gile kete! Arau tbe2 ade traffic jam..!!hahaha.niat aku nk pg mkn trbantut seketika mlihat kesesakn lalulintas yg secara tbe2 ini. Sedang aku mgharungi traffic jam itu..aku perasan yg bnyk kedai mkn (yg slame ni asek ttp) buke kmbali. Ade gerai2 d tepi jln yg mnjual buah2an, bantal2, minuman...dan mcm2 lg la. Meriah sgguh Arau hari ini..meriah dgn gelagat para ibu bapa dan ank2 mereka. Yela..sape x gmbira ble ank2 dpt malanjutkan pelajaran d universiti. Terpancar sinar kgembiraan di wajah mereka ini..same seperti wajah papa n mama aku ktika mghantar aku d sini..kre2 2 thn lepas. :)

Esk nescaya Arau akn btmbah sesak sbb sume pelajar baru akn daftar masuk. Waahh..esk Arau akn ade traffic jam lg.hahaha mcm x pcaye je. FYI, fenomena sbgini hnya blaku sthn skali shaje d Arau ini.hehehe.. Aku x saba nk mlihat keadaan Arau pade esk hari. Bandar Kangar pn aku yakin akn dpenuhi dgn kereta2 ini..(yela nk shoppin sket ape yg patut..cm aku dlu gak la).hehe

Since kdai mkn sumenye pnuh..aku pn mgambil kputusan utk drive balek umah je la. Malas nk tggu lame2 kt kdai mkn..d tmbah dgn cuaca yg amat pns ini. Last2 aku singgah kdai apek je beli roti n air soya. Xpela aku pn bkn lapa sgt. Smpai je umah aku aku trus menaip pengalaman aku alami td..:)


p/s : Tgh fikir nk bwat ape arini..


5 comments:

Sir Marcello said...

yahoo...awek baru akan memenuhi UiTM...hahaha

p/s: adik manis sapa nama :P

wafiy said...

ye2 tu yg aku tggu2 kn.haha
adek manis..aku pn xtaw name die ape.:P

Nazrul a.k.a Tibet said...

wafiy bleh la cari awek..hg muda lg..mest hg pelik gila bila traffic jam kat Arau 2 kan..hahha..xpa2..kita dah senior next sem..bleh buli junior..

wafiy said...

hahah taw xpe.tkjot dowh tbe2 jam..
ye2 nex sem kte bole buli..n 'bknl2an' dgn dorang.hehe

Wafiy said...
This comment has been removed by the author.

Post a Comment